NIEUW SPRINGTALENT

NIEUW SPRINGTALENT

Een geweldig springpaard fokken, dat is de ambitie. Die ambitie wordt ingevuld door het fokken met kansrijke merries. Paarden die zorgvuldig zijn geselecteerd op prestatie, moederlijn en nakomelingen. Eén van de merries is Osaka waarmee Suus internationaal veel successen heeft behaald op 1.45m niveau. Naast de inzet van jonge getalenteerde merries, sportpaarden en fokmerries worden er regelmatig exclusieve embryo’s en veulens aangekocht.

Voor het fokken van een springpaard van grote klasse is uiteraard ook een significante rol voor de hengst weggelegd. Suus Kuyten Horses maakt voornamelijk gebruik van bewezen hengsten zoals Emerald, Conthargos en Chacco Blue. Ook de eigen goedgekeurde hengsten Cabachon en Billy King worden ingezet. Voor de nabije toekomst staan hengsten als Dallas du Domaine Z, Alfa Jordan en Take a Chance on Me Z in de planning. Daarnaast krijgen de jonge hengsten uit de stal van Suus Kuyten Horses de kans om zich te bewijzen in de fokkerij.

Stal ‘t Paradijs

Onze veulens staan al een aantal jaar in het Belgische Belsele bij Stal ‘t Paradijs wat we als een zeer prettige samenwerking ervaren.