Foto’s

Over Billy King

Good-old Billy King neemt een speciaal plekje in op de stal van Suus. Samen behaalden ze vele prijzen op 1.60m niveau. Billy King was zelf al achtste geworden op de Olympische Spelen met de Bulgaarse ruiter Valentin Valkov.
Suus won met Billy King onder andere de 2e prijs in de Grand Prix van Teouhan, ze werd 5e tijdens CSI Arrezzo, won de Grand Prix van Drammen en reed zich in de prijzen op Jumping Amsterdam.

Harrie Wiering won met hem de openingsrubriek van The Sires of the World op Zangersheide 2017, het 1.40m tijdens Indoor Wierden 2017 en de 2e prijs in het 1.40m in Roosendaal.

Fokkerij

Nadat hij zich jarenlang op 1.60m niveau heeft bewezen, is Billy King nu beschikbaar voor de fokkerij. Hij bracht al enkele internationaal succesvolle nakomelingen: Baloufina (1.60m GP), Babuk (1.50m), Brady (1.40m), Blue Balou (1.40m) en Balou Blue (1.35m).

“Billy King heeft een fantastische instelling. Hij heeft álles erin, een mooi type en kan voor een Baloubet-nakomeling zeer goed galopperen”, vertelt Suus Kuyten.

De legendarische Baloubet du Rouet won als sportpaard werkelijk álles onder Rodrigo Pessoa, maar bleek ook een zeer goede vererver te zijn. Hij was onder meer olympisch kampioen en driemaal winnaar van de wereldbekerfinale en leverde al talrijke 1.60m Grand Prix-springpaarden af.

Billy King’s moeder Petula bracht nog drie internationale springpaarden: Coco Blue Floreval (1.45m niveau), Montague (1.35m) en Tailormade Mequilot PS (1.40m). Een volle zus van Billy King leverde Coraline (1.50m) en Camelot 143 (1.45m). Zelf was Petula een halfzus van het 1.60m Grand Prix-springpaard Baloupetra (Baloubet du Rouet), gereden door Markus Merschformann (GER). Deze Baloupetra leverde vier 1.60m Grand Prix-paarden (Stone Cold Sober, Comanche 28, de hengst Tailormade Chaloubet en Carinou) en twee 1.45m springpaarden en is grootmoeder van onder andere Diachacco (1.60m) en Pia Contra (1.60m).

Billy King is voor de fokkerij beschikbaar via Enterbrook

Informatie

Geslacht: Hengst
Geboortejaar: 2003
Kleur: Vos
Stamboek: OLD
Niveau: 1.60m Grand Prix
Stokmaat: 1.72m

Pedigree

Baloubet du Rouet Galubet A Alme
Viti
Mesange du Roulet Starter
Badine
Petula Quilot Z Quick star
Park Avenue
Petra Pilot
Dana